Як видалити переписку в Скайпі

admin Різні статті

Як видалити переписку в СкайпіСкайп автоматично зберігає історію всіх листувань, які ви ведете в даній програмі. Часто це виявляється дуже зручним. Наприклад, коли потрібно повернутися до теми попередньої розмови, або згадати якусь її важливу частину. Але іноді виникає необхідність видалення листування для захисту вашого приватного життя від сторонніх. Тут важливо відзначити, що зберігається тільки історія обміну миттєвими повідомленнями. Голосове спілкування в історію не заноситься.

Як видалити переписку в Скайпі

Розглянемо можливості, які надає програма Skype для видалення листування та окремих повідомлень.

Видалення окремих повідомлень в Skype

В останній на момент підготовки цієї статті версії Skype 6.7.66.102 відсутня можливість видалення всієї історії обміну миттєвими повідомленнями з певним контактом. Можна видаляти тільки окремі повідомлення в ній. Але часто і цього виявляється цілком достатньо. Щоб видалити певне повідомлення виконати два простих кроки.

  • Перебуваючи в історії спілкування з обраним контактом, зробіть правий клік мишкою по потрібному повідомленням.
  • Виберіть пункт « Видалити » в контекстному меню.

Після цього повідомлення буде відмічено як віддалене.

Якщо список повідомлень таки великий і видаляти їх поштучно занадто утомливо, то знайдіть друзів або знайомих, які користуються комп'ютерами з операційною системою Mac OS, увійдіть в Скайп під своїм обліковим записом з їх комп'ютера і видаліть все листування з певною людиною. У версії Skype під Mac можливість видалення всього листування з певним користувачем є.

Видалення всього листування в Скайпі

Вся історія повідомлень в Скайпі видаляється наступним чином.

  • У головному меню програми натисніть на розділ "Інструменти" і із списку виберіть пункт "Налаштування".
  • У лівій частині вікна налаштувань перейдіть в розділ « Безпека ».
  • Натисніть кнопку "Очистити історію» і у вікні попередження натисніть кнопку "Видалити".

Всі миттєві повідомлення в чаті, SMS та передані файли будуть видалені з історії. При цьому також закриються всі відкриті чати.

Також можна заборонити збереження історії. Для цього лівіше кнопки « Очистити історію» зі списку виберіть пункт «Не зберігати » і та натисніть кнопку «Зберегти» для застосування налаштування.

Не забувайте про те, що окрім вашого комп'ютера повідомлення також зберігаються на серверах Skype і дистанційне листування як мінімум будуть повністю збережене на комп'ютері вашого співрозмовника.